SHOWbuzz

Sarajevska rock grupa

Foxy Head predstavili singl za pjesmu ‘”Kad zafali ti nježnosti”

31/01/2023

Foxy Head su nastali 2017. godine i nakon pet godina klupskih svirki odlučili su da se posvete isključivo autorskom radu

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavlja video spot za pjesmu “Kad zafali ti nježnosti” u izdanju sarajevske izdavačke kuće Sarajevo Disk.

Muziku i tekst za pjesmu potpisuje frontmen benda Sergio Slatinac, a produkciju spota potpisuju Damir Pirić i Gorčin Zec.

“U augustu je održana premijera dokumentarnog filma o bendu na Sarajevo Film Festivalu. Za one koji su pogledali film, ovaj spot neće biti iznenađenje jer je on ujedno i završna scena dokumentarca. Kada smo vidjeli reakcije ljudi, shvatili smo da bi bio dobar korak da tu pjesmu izdamo i kao singl”, rekao je ritam gitarista i osnivač benda Zlatko Slatinac.

Za pjesmu “Kad zafali ti nježnosti”, autor Sergio Slatinac kaže: “Vjerujem da će se raji koja voli gitarske rifove ova pjesma svidjeti. ‘Kad zafali ti nježnosti’ je jedna prava southern rock numera koja i dalje zadržava neki pop senzibilitet koji je pomalo izgubljen na alternativnoj sceni u BiH, a i šire.’’

Foxy Head su nastali 2017. godine i nakon pet godina klupskih svirki odlučili su da se posvete isključivo autorskom radu. U maju 2022. su izdali prvi najavni singl “Ne treba mi razlog” za legendarnu sarajevsku izdavačku kuću Sarajevo Disk.

Komentari

Autor: Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.