SHOWbuzz

slavni glumac

George Clooney odbio 35 miliona dolara za jedan dan posla: “Ne isplati se”

03/12/2021

"Pomislio sam: 'Pa, ako mi oduzima minutu sna, ne isplati se'", rekao je oskarovac

Glumac George Clooney rekao je da mu je jednom ponuđeno 35 miliona dolara za jedan dan posla, ali je odbio ponudu.

Oscarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za The Guardian pitao je li ikad pomislio da ima dovoljno novca.

“Pa da. Ponuđeno mi je 35 miliona dolara za jednodnevni posao na snimanju reklame za aviokompaniju”, rekao je i dodao da se konsultovao s Amal, svojom suprugom, te da su odlučili da se ne isplati. Avioprevoznik se povezivao sa, kako kaže, “zemljom koja je, iako je saveznik, ponekad upitna”.

“Pomislio sam: ‘Pa, ako mi oduzima minutu sna, ne isplati se'”, rekao je oskarovac.

Uz svoju decenijama dugu karijeru u Hollywoodu, Clooney ima i opsežan poslovni portfelj, a zaradio je preko 40 miliona dolara za svoj reklamni rad s jednom švicarskom kompanijom. Njegova firma za proizvodnju tekile, Casamigos, prodana je prije četiri godine za milijardu dolara, objavio je ranije Insider.

Clooney se osvrnuo i na to zašto više ne glumi tako često kao prije.

“Općenito, jednostavno nema toliko sjajnih uloga – i, gledajte, ne moram glumiti. Moja supruga i ja vodili smo ovaj razgovor kad sam ovog ljeta napunio 60 godina. Rekao sam: ‘Još uvijek mogu dosta dati, i oboje volimo to što radimo. Ali moramo se pobrinuti da se ne budemo glupi.’ Dakle, dio toga je samo da se pobrinemo da živimo svoje živote”, zaključio je glumac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.