SHOWbuzz

koncert 18. marta

Gipsy Kings ponovo stižu u Sarajevo: “Ovi su mnogo skuplji nego što su bili prethodni”

07/02/2023
Foto: Fena

Vlasnik produkcijske kuće Avalon Boban Milošeski kazao je da su Gipsy Kinsi dolazili u Sarajevo i ranije, ali da je frakcija predvođena Nicolasom Reyesom sedam puta skuplja od ostalih

Nakon Stinga, sarajevsku publiku počastit će još jedan svjetski muzički sastav, Gipsy Kings, koji prvi put dolazi u Sarajevo, 18. marta.

Legendarni sastav iz Francuske će na koncertu u sarajevskoj Zetri predvoditi maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal benda koji je snimio sve najveće hitove tog jedinstvenog muzičkog benda.

Vlasnik produkcijske kuće Avalon Boban Milošeski kazao je da su Gipsy Kinsi dolazili u Sarajevo i ranije, ali da je frakcija predvođena Nicolasom Reyesom sedam puta skuplja od ostalih.

Istakao je da će članovi Gipsy Kingsa u Sarajevu boraviti tri dana, te da sarajevski koncert nije u okviru evropske turneje.

Također je istakao da će 2024. godina biti održan najveći broj turneja, zbog komplikacija koje je izazvala globalna pandemja, te da će u Sarajevo doći još zvijezda.

Tvrdi da je do sada prodano oko 20 posto karata od 7.000, koliko je planirano.

Gipsy Kings by André Reyes francuska je muzička grupa čiji članovi su španjolskog porijekla te pjevaju na španjolskom jeziku. U svojoj muzičkoj kombiniraju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Gipsy Kings i Andre Reyes oduševljavaju publiku diljem svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesat će sve posjetitelje uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnoge druge.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.