Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glasnogovornica ruske policije je “seks-bomba” (FOTO)

Irina-Volk-1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je za novog portparola imenovalo Irinu Volk (38), koja ima zadatak da povrati povjerenje građana u policiju.

Lijepa potpukovnica, čije prezime Volk u prevodu znači „vuk“, već je postala veoma popularna u svojoj zemlji, i prijeti da „poljulja“ slavu Marije Zaharove, koleginice iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ugled ruske policije je poprilično srozan, a vlada Rusije u Volkovoj vidi način da se negativna atmofera promijeni.

Prema anketi koju je sproveo Ruski centar za istraživanje javnog mnijenja skoro polovina ispitanika nema povjerenja u policiju.

Na ovako negativan stav prevashodno su uticali zločini koji se dešavaju u ruskim zatvorima. Kada je 2012. otkriveno da je jedan zatvorenik brutalno silovan i ubijen u zatvoru u Kazanju, veliki broj ljudi izašao je u javnost žaleći se na fizičko i psihičko zlostavljanje koje su pretrpjeli od policije. Ministarstvo je tada potpuno promijenilo imidž, pres-službe su postale daleko dostupnije, a otvoreni su i profili na društvenim mrežama na kojima je “promovisana nova, čistija i ljepša slika ruskog MUP-a”, pišu ruski mediji.