Joaquin Phoenix

Glumac dobio sina, svi su oduševljeni imenom koje mu je dao

Joaquin Phoenix,Rooney Mara
Cast member Joaquin Phoenix, left, and Rooney Mara arrive at the Los Angeles premiere of "Joker" at TCL Chinese Theatre on September 8, 2019. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Ono što je posebno oduševilo javnost, ime je koje su roditelji odabrali svom mališanu

Kako javljaju američki mediji, 45-godišnji oskarovac Joaquin Phoenix i njegova deset godina mlađa zaručnica Rooney Mara postali su ponosni roditelji dječaka.

Iako je Rooney rodila već prije mjesec dana, ta vijest tek je u nedjelju odjeknula medijima. Ono što je posebno oduševilo javnost, ime je koje su roditelji odabrali svom mališanu.

Naime, glumčeva želja bila je da sin nosi ime njegova brata Rivera koji je 1993. preminuo nakon predoziranja.

Koliko mu je brat značio i koliko mu je njegov prerani odlazak još uvijek težak, govori i činjenica da ga je spomenuo nakon što je dobio Oscara za ulogu u filmu ‘Joker’.

“Samo… želim samo… kada je on imao… kada je moj brat imao 17 godina, napisao je ove stihove”, rekao je Joaquin u svom govoru. “River je napisao: Potrči prema spasonosnoj ljubavi i mir će uslijediti”, drhtavim je glasom rekao dok je preuzimao nagradu.

Upravo je Joaquin pozvao Hitnu pomoć kada se njegov brat River srušio ispred kluba The Viper Room 30. oktobra 1993. godine.

“Presretan je što njegov mališan sada nosi to ime koje mu toliko znači – ‘River’.Svaki put kada ga izgovori, njegov osmijeh se razvuče preko cijelog lica. Joaquin je predivan čovjek i zaslužio je ovakvu sreću”, rekao je izvor blizak glumcu.

Podsjetimo, Joaquin i Rooney upoznali su se na snimanju filma “Ona” 2013. godine, a prvo službeno zajedničko pojavljivanje imali su 2017. na zatvaranju Filmskog festivala u Cannesu.

Tek kasnije Phoenix je potvrdio da već zajedno žive u domu na Hollywood Hillsu, a u julu prošle godine svoju je djevojku i zaprosio.