Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marko Janketić

Glumac izjavom o Srbiji izazvao haos, ljudi mu prijete i vrijeđaju ga: “Mrš, bagro”

Beograd: Posljednji dan snimanja serije “Tri muškarca i tetka”
23, July, 2021, Belgrade - The last day of filming of the series "Three Men and an Aunt" which is broadcast on the Prva Television. Marko Janketic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 23, jul, 2021, Beograd - Poslednji dan snimanja serije "Tri muskarca i

“Sve tačno, do bola istinito. Zato i boli. Skinite se s k***a Marku, on je samo rekao istinu. Nije njegova krivica što je Srbija takva”, napisao je Trifunović

Srpski glumac Marko Janketić u posljednjem je intervjuu kritizirao svoju zemlju i društvo te se zbog toga našao na udaru na društvenim mrežama, a napale su ga čak i neke poznatije osobe iz srpskog javnog života.

“Volio bih da moje kćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gdje institucije imaju svoju ulogu. Živimo u društvu koje ne funkcionira. Nije prije 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao”, izjavio je u emisiji Nove.rs PopTok.

“Odavde bi trebalo otići. Pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde. Ovdje nikada neće biti bolje. Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe. Digla mi se kosa na glavi od Facebook aktivista”, izjavio je Janketić.

“Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova. Skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte. Nemojte nas maltretirati. Meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, križaju se, mole Boga. To je teror. Mi smo ovdje pod terorom. Ovo je pakao”, govorio je Janketić.

Žestoke reakcije na Twitteru

Nije prošlo dugo i Twitter su preplavile reakcije na Janketićevu izjavu, i to prilično burne.

“Ono što je Marko Janketić rekao nije kritika vlasti, nego pljuvanje svoje zemlje. Srbija nisu ratni zločinci i mafijaši koji su u njoj na vlasti i čerupaju je gdje god stignu… Zemlja i njene institucije nisu isto. Isto kao što ni građani ove zemlje nisu ni Aleksandar Vučić ni Milošević”, napisao je jedan tviteraš, prenosi Index.hr.

Drugi je, pak, spomenuo činjenicu da je Janketić sin poznate srpske glumice Svjetlane Knežević i glumca Miše Janketića.

“Često se dešava da oni privilegirani koji su ogrezli u nepotizmu najviše kukaju zbog države i društva. Nemojte se čuditi. Čak i kad je sama kritika opravdana i smislena po sebi, ona nije autentična jer nije došla iz iskustva obespravljenog i društveno poniženog čovjeka”, piše jedan tviteraš.

“Koliko mi je gotivan bio Marko Janketić i onda ova izjava o Srbiji”, piše jedna osoba na Twitteru, a nagomilalo se i pomalo uvredljivih komentara.

“Onda odjebi više”, “Što čekaš, idi”, “Ovim komunistima ništa ne valja otkad je Tito umro”, “Kamo sreće da je on zapalio s 20 godina i da su mu kćerke rođene preko. Da ne gledamo i njih u nekoj očajnoj glumi kao i tatu, a i dedu. Ali ne, i one će nesposobne za školovanje i rad krenuti očevim stopama i biti glumice poput ostalih propaliteta”, “Teraj se, Janketiću”, “Mrš bagro, šta čekaš onda”, samo su to neki od komentara na Twitteru.

Branio ga Trifunović

Nova.rs je potom kontaktirala njegovu majku Svjetlanu Knežević kako bi komentirala to što joj napadaju sina.

“Nažalost, nije prvi put da neko iz moje porodice bude zbog svog stava ili mišljenja napadan. Nije mi ugodno, ali vodim se onom ‘Psi laju, a karavane prolaze’. Miša i ja smo se trudili da odgojimo slobodnomisleće ljude i izgleda da smo u tome uspjeli. Nikada u našoj porodici nije bilo klimoglava i ostajemo zauvijek svoji i pravdoljubivi. Marko svoj posao radi pošteno svom svojom snagom i talentom. Sigurna sam da bi se njegov otac danas ponosio njime”, rekla je Janketićeva majka.

A jedna od rijetkih poznatih osoba koja je javno stala u obranu Janketića je njegov kolega glumac Sergej Trifunović.

“Sve tačno, do bola istinito. Zato i boli. Skinite se s k***a Marku, on je samo rekao istinu. Nije njegova krivica što je Srbija takva”, napisao je Trifunović.

No objavio je i još jedan tvit. “Imam bolji recept od Marka Janketića: još jedan Bleiburg i još jedna Sablja i laku noć”, poručio je Sergej.