Srđan Todorović

Glumac se otvorio o smrti trogodišnjeg sina: “Baš kad smo počeli graditi odnos…”

srdjan-zika-todorovic

On i supruga su zajedno više od 20 godina, a glumac je ispričao i kako je ova tragedija utjecala na njihov odnos

Poznati srpski glumac Srđan Žika Todorović prvi put je otvoreno progovorio o tragediji koja mu je promijenila život. Naime, 2017. godine iznenada je preminuo njegov trogodišnji sin Dejan kojeg je dobio sa suprugom Anom nakon 12 godina borbe za potomstvo.

“Otkako nam se desilo ono s Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja i moja Ana. Smršavio sam jer ne mogu jesti. Razmišljali smo oboje o drugom djetetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osjećao. Ja osjećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: ‘Moraš nastaviti dalje, moraš napraviti drugo dijete.’ A onda mi razmišljamo pa je krenula ta korona i sve ostalo. Ne zna čovjek šta da radi kad mu se tako nešto dogodi”, kazao je glumac za portal Nova RS.

Sindrom iznenadne smrti djeteta

Tog dana prije četiri godine supruga Ana i njihov sin su išli kod doktora jer je Dejan bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je spavati. Dva sata kasnije Ana je vidjela da s dječakom nešto nije u redu. Pozvali su hitnu pomoć, ali liječnici nisu ništa mogli učiniti. Na obdukciji je utvrđeno da je srce prestalo kucati i da je riječ o sindromu iznenadne smrti djeteta.

“Ja ne znam nikoga kome se tako nešto dogodilo. Baš u trenutku kada je on počinjao sa mnom razgovarati, kada smo počeli graditi odnos oca i sina, počeli razgovarati, sve s njegovim zapitkivanjima ‘a zašto tata ovo, a zašto ono’, tad se to dogodilo. Opet pomislim, ima i gorih varijanti – da je stariji, sve bi bilo teže i teže. Ili barem ono – zaspao je i nije se probudio, barem se nije mučio”, kazao je Žika.

On i supruga su zajedno više od 20 godina, a glumac je ispričao i kako je ova tragedija utjecala na njihov odnos.

“Nije bilo ni govora o tome da se zbog toga rastanemo. Život je tu da se proživi zajedno. Krivim samog sebe. Normalni i zreli ljudi za takve stvari nikada ne krive onog drugog. Pitanje je jesmo li uopće mi krivi ili je takva sudbina. Ovo je prvi put da pričam o tome javno, ali rupa u duši uvijek će stajati. Ja inače pišem pjesmice samo za svoju dušu, ali to ne izdajem jer sam suviše sramežljiv bubnjar… Ima i osobnih stvari, onako duboko osobnih. Ima jedna pjesma koja je posvećena baš Dekiju”, kazao je glumac.

Dječak Dejan je kremiran 23. decembra 2017. godine na Novom groblju u Beogradu, a godinu kasnije njegova urna je položena pored urne njegovog djeda Bore Todorovića u Aleji velikana.