SHOWbuzz

Glumci iz “Boljeg života” ponovo se okupili nakon 30 godina (FOTO)

18/03/2017

Ponovni susret originalne glumačke postave kultne serije “Bolji život” izazvao je lavinu uspomena i potaknuo sjećanja.

Glumci su se našli kako bi pozirali za naslovnicu 600. broja srbijanskog izdanja časopisa Story.

– Kao da je jučer bilo – prokomentarisao je Marko Nikolić (70) koje je u seriji glumio Dragišu Popadića zvanog “Giga Moravac”, “glavu” peteročlane porodice. On je glumio oca troje djece s kojima nikako ne može izaći na kraj: sinovima Aleksandrom “Sašom” (Boris Komnenić) i Slobodanom “Bobom” (Dragan Bjelogrlić) te koketnom kćeri Violetom zvanom “Viki'” (Lidija Vukičević).

Svetlana Bojković (69) odnosno Emilija, oduševljena je što ponovno vidi stare kolege. Iako je s nekima od njih često radila tokom godina, Lidiju Vukičević (55) glumicu koja je utjelovila njenu kći Violetu, nije dugo vidjela.

– To nije bila samo serija. To je bilo razdoblje u kojem smo svi nekako veseli i ljepše živjeli. ta serija je stvarana u divnoj atmosferi. Jako mi je drago da smo se nakon toliko godina svi opet okupili na ovom fotografisanju porodicePopadić – rekla je Svetlana te dodala da je na setu popularne serije uvijek bilo zabavno. Upravo zbog toga, smatra glumica, “Bolji život” je bio golemi hit.

Lidija se prisjetila jednog “incidenta” kada su glumci, nakon cjelodnevnog snimanja “nasrnuli” na pečenu svinju koja je trebala “glumiti” novogodišnji ručak porodice Popadić.

– Bilo smo toliko gladni da smo pojeli cijelu svinju iznutra, ali smo pazili da ostane forma, pa je inspicijent mora stavljati novine da popuni tu svinju – rekla je Vukičević.

Baš kao i na setu serije, tokom fotografiranja za Story, glumci su razgovarali se i šalili kao da snimanje “Boljeg života” nikada nije prestalo.

Najveću slavu nakon serije ostvario je Bjelogrlić koji je postao jedan od vodećih srbijanskih glumaca, producenta i režisera. Lidija Vukičević udala se i razvela od nogometaša Crvene zvezde Mitra Mrkele te je bila aktivna članica Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Svetlana Bojković je kao supruga srbijanskog ambasadora živjela u Finskoj, a Boris Komnenić, nastavio se u Srbiji baviti glumom u pozorištu i na filmu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.