Završava sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

sajam (1)

Na sajmu malih porodičnih firmi, koji još danas traje na Trgu Alija Izetbegović u Sarajevu, svoje proizvode kupcima je ponudilo 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Posjetioci su tokom protekla četiri dana mogli kupiti proizvode od meda, ljekobilje, organsku hranu, kožnu galanteriju, tekstil, a zastupljena je kućna radinost, tradicionalni zanati…

Predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće“ Admir Kapo, koje je organizator ovog sajma, ocijeno je da je sajam, prvi ovogodišnji, uspješno završen te da su, koliko je mogao zaključiti iz razogovora s izlagačima, i oni zadovoljni.

Kapo navodi da u Udruženju imaju više od 500 firmi članica, od najmanjih do najvećih brendova.

– Za ove male porodične firme ovakve vrste manifestacija su jedinstvena prilika da prezentiraju građanima Kantona Sarajevo to što rade, da šire svoju mrežu kupaca – kazao je Kapo Feni.

Istaknuo je da su oni ograničeni kapacitetima i „zbog svojih ograničenih kapaciteta ne mogu da ulaze u tržne centre, gdje se odvija većina kupovine“.

Po njegovim riječima, ove manifestacije su jedinstvena prilika da oni izlože to što rade, prezentiraju i šire svoju mrežu kupaca.

Kapo podsjeća da Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće“ organizira ovakve sajmove četiri puta godišnje.

Ovo je prvi ovogodišnji, a sljedeći bi trebao biti već narednog mjeseca, od 12. do 15. aprila.

– S tim sajmom završavamo proljetni dio. Poslije toga će biti u oktobru, kada dođe jesenji dio, kada se poberu svi plovodi rada, a potom u novembru završni sajam. Tako radimo već 10 godina svake godine – kazao je Kapo.