SHOWbuzz

Danijela Štajnfeld

Glumica iz Ivkove slave: Silovao me moćnik iz srpske filmske industrije

22/08/2020

Iznenadila me činjenica da samo to što mogu govoriti o tome pomaže da se osjećam bolje

Srpska glumica Danijela Štajnfeld, koju mnogi pamte po ulozi lijepe Mariole u filmu Ivkova slava, otkrila je kako ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije.

Danijela, koja trenutno živi u Americi, režirala je svoj prvi film Hold Me Right, premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu, koji govori o seksualnom zlostavljaju i posljedicama koje ono ostavlja na žrtvama.

Na to ju je, prenosi Variety, inspiriralo silovanje koje je proživjela prije nekoliko godina, a nakon kojeg je otišla u SAD. Nije otkrila ko ju je silovao, samo da se radi o moćnoj osobi u srpskoj filmskoj industriji.

Ispričala je da joj prvo nije bio plan u film uključiti i svoju priču, no da se ipak odlučila na to. Priznala je kako se nakon dolaska u SAD borila s traumom, ali da joj je pomoglo govoriti o tome.

“Iznenadila me činjenica da samo to što mogu govoriti o tome pomaže da se osjećam bolje. To je zacjeljivanje. Za mene je to bilo veliko otkriće”, rekla je i dodala da je ovim filmom htjela pomoći drugim žrtvama silovanja.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.