Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goznycorp koncertom Art kinu Kriterion promovira album prvijenac

groznycorp

U subotu, 29. oktobra, u Art kinu KRITERION bit će upriličena promocija novog albuma benda GROZNYCORP. pod nazivom „How To Forget The Missing Pieces“.

GROZNYCORP. je tročlani bend iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo/Travnik/Jajce) okupljen 2014. godine kao svojevrsna reorganizacija i nastavak nekadašnjeg benda Grozny.

Nakon dvogodišnjeg perioda rada na pjesmama, definisanju zvuka i snimanju albuma, bend počinje sa aktivnim djelovanjem 2016. koja se može smatrati i kao stvarna godina nastanka.

Žanr muzike koju izvode opisuju kao electro garage pop, odnosno spoj elektronskog bubnja i synt basa sa garažnim zvukom živih gitara i pop vokala obojenog sa dosta efekata, a sve to koristeći originalno napravljene loopove i samplove koji upotpunjuju i zaokružuju ovaj neobičnan i jedinstven muzički izričaj.

Ove godine bend je u vlastitoj produkciji snimio pomenuti album „How To Forget The Missing Pieces“ koji sadrži devet pjesama i objavljen je za izdavačku kuću Lampshade Media iz Beograda, a numera ”Oddball’ odabrana je kao prvi singl za koju je snimljen i video spot. Album je trenutno dostupan na: iTunes, Deezer, Spotify, te Google Play.

Koncert kojim će se obilježiti promocija albuma održat će se 29. oktobra u Art kinu KRITERION sa početkom u 21 sati. Ovom prilikom kao gost nastupit će i MIDI BRIGADE – projekat Nedima Ćišića, inače člana mostarskog eksperimentalnog dvojca Vuneny sa kojim je od 2003. godine objavio tri studijska albuma i nastupao širom Evrope.

Karte za ovaj događaj koštaju 5 KM i moći će se kupiti na ulazu.