Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Graham: Prince je pronašao istinsku sreću kao Jehovin svjedok

Prince i Larry Graham
Prince i Larry Graham

Larry Graham, poznati basista i dugogodišnji prijatelj slavnog muzičara Princea (57) izjavio je kako je Prince, koji je bio Jehovin svjedok, bio “istinski sretan” zbog vjere i da je ostajao budan cijele noći razgovarajući o Bibliji.

U javnosti još uvijek nije objavljen tačan uzrok smrti Princea, koji je pronađen mrtav 21. aprila u Minneapolisu.

Graham je, govoreći o svom prijatelju, istakao kako je Prince nedugo prije smrti postao član Jehovinih svjedoka i da mu je to promijenilo način života. Rekao je kako je i sam postao Jehovin svjedok i da Princea smatra “duhovnim bratom”.

Kada je riječ o spekulacijama o mogućem predoziranju uslijed kojeg je muzičar preminuo, basista je naglasio da je Prince bio “zatvorena osoba” koja nikada javno nije govorila o svojim zdravstvenim problemima.

Prince na jednom od skupova Jehovinih svjedoka

Prince na jednom od skupova Jehovinih svjedoka

Zbog sve više pitanja u javnosti o uzroku smrti slavnog muzičara, prošle sedmice oglasio se i Ray Roberts, dugogodišnji Princeov kuhar istakavši kako se muzičar posljednjih mjeseci borio s upalom grla i bolovima u želucu.

Prince je bio tekstopisac i muzičar koji je izdao više stotina pjesama, a bio je vlasnik sedam Grammy nagrada, Zlatnog globusa i Oskara. Uvršten je u Rock&roll kuću slavnih 2004. godine, a magazin “Rolling stone” uvrstio ga je na 27. mjesto svoje liste “100 najvećih izvođača svih vremena”.

Prodao je više od 100 miliona nosača zvuka širom svijeta.