Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Grupa Queen traži od Trumpa da prestane koristiti njihove pjesme

10/06/2016

Brian May, gitarist grupe Queen, zatražio je od republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa da prestane koristiti pjesme britanske rock skupine tokom svoje kampanje.

U utorak navečer Donald Trump se pojavio na američkoj televiziji uz zvučnu pozadinu “We are the champions”, legendarne pjesme grupe Queen koja se često koristi u sportskim prigodama.

U saopštenju objavljenom na njegovoj internetskoj stranici, Brian May kaže kako je primio već “gomilu pritužbi”.

“Ovo nije službena izjava grupe Queen ali mogu potvrditi da od nas nije zatraženo niti odobreno pravo na korištenje naših pjesama”, dodaje gitarist.

“Savjetujemo se koji korak da poduzmemo kako se to ne bi ponovilo. Nezavisno od našeg mišljenja o Trumpovu programu, uvijek smo bili protiv korištenja muzike Queena u političke svrhe”, piše on u poruci.

Grupa Queen zadnja je u dugom nizu skupina i muzičara koje su objavile kako ne pristaju da se njihova muzika povezuje s američkim milijarderom. Rolling Stonesi, Neil Young, R.E.M. i Adele između ostalih zatražili su da Donald Trump prestane koristiti njihove pjesme.

Komentari