Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spor oko imena

Guns N'Roses tužili Guns and Roses

Guns N'Roses

Kompanija je pod spornim nazivom registrirana u Houstonu 2016. bez ikakva odobrenja, licence ili saglasnosti benda, kaže se u tužbi

Američki rock band Guns N’ Roses tužio je kompaniju koja vodi internet prodavaonicu oružja Texas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je kompanija nezakonito svom nazivu pridodala naziv grupe.

Advokati benda tvrde da kompanija koja vodi online prodavaonicu vara potrošače navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom.

“Guns N’ Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način biti povezani s tuženikom, trgovinom vatrenim oružjem”, kaže se u tužbi.

Usto, tvrdi bend, “taj diler oružjem iznosi politička stajališta povezana s propisima i kontrolom vatrenog oružja koja mogu izazvati podjele”.

Guns N’ Roses, osnovan 1984., jedan je od najuspješnijih bendova svih vremena, član Rock & Roll Kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Axl Rose, Saul Slash Hudson i Michael Duff McKagan. U tužbi stoji da internetskom trgovinom oružja Texas Guns and Roses upravlja kompanija Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, streljivo, optičke nišane, pancirke i slično.

Kompanija je pod spornim nazivom registrirana u Houstonu 2016. bez ikakva odobrenja, licence ili saglasnosti benda, kaže se u tužbi. Advokati benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korištenja naziva internetske prodavaonice i zasad nespecificiranu odštetu.