Muzička legenda

Halid Bešlić operisan u Minhenu: “Loše sam disao…”

halid-beslic

A što se pjevanja tiče, ja sad mogu pjevati. Bitno je da se povuče otok

Halid Bešlić (65), kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, operisan je prije nekoliko dana u jednoj bolnici u Minhenu. Našu muzičku legendu operisao je profesor Milomir Ninković, Bosanac koji je danas jedan od vodećih svjetskih plastičnih hirurga.

S Halidom smo jučer razgovarali. Sjajno zvuči, raspoložen je, a kada nam se javio na telefonski poziv, našalio se riječima: “Evo ranjenog junaka“.

Čuveni pjevač je jučer tokom poslijepodneva imao zakazanu kontrolu kod profesora Ninkovića, a prije toga u telefonskom razgovoru iz Minhena za „Avaz“ je otkrio o čemu se, ustvari, radi:

– Podvrgnuo sam se rekonstruktivnoj operaciji nosa. Vremenom mi se pogoršalo disanje, a malo sam htio i estetski popraviti. Dogovorio sam se s profesorom Ninkovićem da to uradim u Minhenu. Loše sam disao i već mi je to počelo smetati. Malo smo mijenjali hrskavice, malo se i estetski promijenilo, ali je uglavnom bitno disanje. Odlučio sam da to uradim u januaru, u mjesecu kad sam slobodan. I tako je i bilo.

– Tako je. Evo me kod mog Samira Kadirića u stanu. Kada završim razgovor s vama, idem kod profesora da mi izvadi konce iz rane.

Vi ste imali poteškoće s disanjem još od 2009. godine, od saobraćajne nesreće?

– Kad sam nastradao, urađeno je to dobro, ali malo me disanje opterećivalo. Ja sam to trpio, ali, eto, sad sam to riješio…

Boli li Vas rana?

– Boli me, otekao sam. Ali dobro je…

Je li Vam bilo teško odlučiti da legnete pod nož? Koliko je trajala operacija?

– Nije mi bilo teško odlučiti, a operacija s pripremom je trajala tri i po sata.

Odlično zvučite, ipak do kada ste na bolovanju?

– Do kraja mjeseca, za nevolju se ja mogu pojaviti i sada. Evo Samir mi govori da idemo u studio. Meni je bitno da se fino odmorim i da ovo saniram do kraja januara. Možda ću u februaru nešto svirati, a od marta imamo zakazane velike nastupe. A što se pjevanja tiče, ja sad mogu pjevati. Bitno je da se povuče otok. Još sam začepljen, ali i ovakav kakav jesam, osjećam da sam dobar. Imam puno otoka, a to zatvara ove prolaze.

U vrijeme dok ste bili u bolnici Zlatan Ibrahimović objavio je video s Vašom pjesmom „Vraćam se majci u Bosnu“.

– Vidio sam. Zlatana lično ne znam, ali poznajem njegovog oca. Sa Zlatnom sam se čuo telefonom kad je igrao u Interu. Otac mu je koju godinu stariji od mene, pjevao je i on. U Švedskoj smo se nekoliko puta vidjeli kad je Zlatan još bio dijete. Simpatičan je Zlatan kako je on to fino složio, ima stila za zezanje.