Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

popularni pjevač

Halid Bešlić otkrio recept za uspješan brak: Bitne su tri stvari

halid beslic

Halid Bešlić otkrio je šta je potrebno za 40 godina uspješnog braka, ali i karijere…

Ne postoji recept za savršenu pjesmu. Publika i ja isto razmišljamo, a očito imamo i isti osjećaj. Ako promašim s odabirom pjesme, kriv sam ja. Ako pogodim, opet sam kriv – našalio se Halid Bešlić (65).

Nedavno se vratio s turneje po Skandinaviji na kojoj je bio s Hari Mata Harijem (58), a utisci su kaže i više nego odlični.

– Jako volim ljude koji su željni naše muzike. Nije bilo dobro, već sjajno! – za 24sata.hr ispričao je Halid koji ove godine obilježava velikih 40 godina muzičke karijere.

– Da ne kažem da nema zasićenja, slagao bi. Razlika je na početku i pred kraju karijere. Volja je ta koja pobjeđuje. Ona je motor koji me nosi – ispričao je te nadodao da turneje nisu ono što su nekada bile kad se pjevalo svaki drugi dan, dok se danas sve svodi na subotu navečer.

Unatoč tome što mu spot za pjesmu ‘Taman je’ trenutno ima više od 17 miliona pregleda, Halid recept za savršenu pjesmu još uvijek nije pronašao. No, malo je drugačija situacija kad je u pitanju ljubav, s obzirom na to da je prošle godine proslavio 40 godina braka sa suprugom Sejdom.

– Recept za uspješan brak glasio bi: poštovanje, razumijevanje i kako kažu političari, kompromis – našalio se Halid. Iako je Sejda s njim od početka muzičke karijere, a kako kaže i sam Halid, odlično pjeva sevdah, nikada nisu razmišljali o tome da snime zajedno pjesmu.

– Sejda pjeva za svoju dušu. Kada kuha onda pjeva – izjavio je. Brojni koncerti i nastupi zahtijevaju i brojna putovanja, a nedavno se zbog porodičnih  obaveza preselio u Njemačku. Naime, njegova snaha Mahira dobila je posao u Offenbachu gdje se preselila s Halidovim sinom Dinom i blizancima Lamijom i Belmin – Kanom.

– Stalno putujem i iz Njemačke u BiH i obrnuto. Nekad ne znam gdje pripadam. Za sebe volim reći da sam Evropljanin. No, kad sam u Bosni – tu sam svoj na svome. Bosna je moja mladost – rekao je pjevač koji slobodno vrijeme voli provoditi s unucima.

– Lamija je muzikalna, ali što Bog da bit će. Samo da su živi i zdravi, ostalo ćemo lako – zaključio je pjevač koji će ove godine izbaciti novi album za koji kaže kako je 80 posto gotov.