SHOWbuzz

dodjela 25. aprila

Harrison Ford i Brad Pitt na spisku voditelja ceremonije dodjele Oscara

13/04/2021

Akademija je saopćila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolby u Los Angelesu, ali će biti uključenja i s drugih mjesta

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti saopćila je spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodjele Oscara 25. aprila u dvorani Dolby u Los Angelesu, među kojima su zvijezde Harrison Ford, Brad Pitt i Halle Berry.

Na spisku se nalaze i Renee Zellweger, Joaquin Phoenix, Laura Dern i reditelj Bong Joo Ho, čiji je film “Parazit” prošle godine osvojio glavnu nagradu – Oscara za najbolji film, saopćili su producenti ceremonije.

Noć Oscara vodit će Glenn Veiss, poznati stručnjak za ovu vrstu događaja, ali uz pomoć reditelja Stevena Soderbergha, koji je zadužen za produkciju.

Akademija je saopćila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolby u Los Angelesu, ali će biti uključenja i s drugih mjesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.

“Trudit ćemo se da pružimo prijatnu i sigurnu večer za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom svijeta”, naveli su organizatori i dodali da će na licu mjesta biti testovi za koronavirus.

Ove godine je film “Mank” Davida Finchera, u kojem glumi Gary Oldman, postao favorit za Oscara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.