SHOWbuzz

proces odabira porotnika

Harvey Weinstein se pojavio na sudu, prijeti mu doživotni zatvor (VIDEO)

08/01/2020

Ovaj 67-godišnji producent se izjasnio da nije kriv za optužbe za napad na dvije žene u New Yorku. Mogao bi biti osuđen za kaznu doživotnog zatvora ako bude osuđen po optužbi za predatorsko seksualno zlostavljanje

Deseci potencijalnih porotnika ušli u srijedu u sudnicu na Manhattanu kako bi prisustvovali suđenju za seksualno zlostavljanje bivšeg holivudskog producenta Harveyja Weinsteina u toku procesa odabira nepristranih Njujorčana koji će odlučivati o njegovoj sudbini.

Ovaj 67-godišnji producent se izjasnio da nije kriv za optužbe za napad na dvije žene u New Yorku. Mogao bi biti osuđen za kaznu doživotnog zatvora ako bude osuđen po optužbi za predatorsko seksualno zlostavljanje.

Prije dolaska potencijalnih porotnika, jedan od Weinsteinovih advokata otkrio je da bi odbrana mogla pozvati advokaticu Gloriju Allred kao svjedoka. Allred, poznata zagovornica žrtava seksualnih napada, predstavlja neke od žena od kojih se očekuje da će svjedočiti protiv Weinsteina.

Advokat Damon Cheronis zatražio je da Allreda bude isključena iz sudnice tokom suđenja, zahtjev koji je sudija odbio.

Allreda je rekla da će javno dati izjavu kasnije tokom dana, javlja Reuters.

Od 2017. godine više od 80 žena, uključujući mnoge poznate glumice, optužilo je Weinsteina za seksualno zlostavljanje koje traje desetljećima.

Navodi protiv Weinsteina pomogli su pokretanju pokreta #MeToo koji je ohrabrio žene da izađu u javnost s tvrdnjama o nedoličnom ponašanju muškaraca na pozicijama moći.

Weinstein je negirao optužbe, rekavši da su svi seksualni susreti bili uz pristanak obje strane.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.