Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radio i televizija

Hayat obilježava 30 godina od osnivanja

Hayat-TV-i-Poljoprivredna-TV

Godine 1994. razdvojili su se radio i televizija, a oba medija svaki na svoj način postali su dio svakodnevnice građana Sarajeva, slušani i gledani su među bh. građanima u svijetu

Na današnji dan 23. februara 1991. godine pušten je signal radija Hayat sa prepravljene taksi radio stanice Motorola za dvije mahale u sarajevskom Starom Gradu. Istog dana u Morića hanu bila je i prva javna promocija, a 24. februara 1992. pušten je signal televizije Neovisni studio Hayat.

U sjećanju na početke u saopćenju se navodi da se 10. februara 1990. sastala sarajevska raja u prostorijama Morića hana kada je dogovoren početak rada Hayata, 21. februara 1990. Hayat je upisan u evidenciju javnih glasila kod Republičkog sekretarijata za informisanje Republike Bosne i Hercegovine.

Godine 1994. razdvojili su se radio i televizija, a oba medija svaki na svoj način postali su dio svakodnevnice građana Sarajeva, slušani i gledani su među bh. građanima u svijetu.

Iz okrilja radija i TV Hayat izašla su najpoznatija novinarska imena danas, kamermani, montažeri, majstori tona, DJ-evi, koji su prve korake napravili upravo u tim medijima. To su sada profesionalci i majstori svog zanata. Ne postoji niti jedan medij u regionu, a pogotovo u BiH, gdje nema barem netko ko je bio vezan za Radio ili TV Hayat, navodi se u saopćenju.