Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Hayek: Kako su Fridu Kahlo mogli pretvoriti u Barbiku

14/03/2018

– Ona se nikada nije trudila biti ili izgledati poput nekog drugog. Frida Kahlo je slavila jedinstvenost, istakla je glumica Salma Hayek (51) u objavi na društvenoj mreži.

Meksikanka se naljutila jer je američka kompanije za Dan žena pokrenula liniju Barbie lutaka posvećenu značajnim ženama iz istorije i sadašnjosti, a u njih je uvrstila i slavnu slikarku Fridu Kahlo koju je Hayek tumačila u autobiografskom filmu.

– Kako su ju mogli pretvoriti u Barbiku. Ne mogu vjerovati da su napravili lutkicu od naše Friduche koja nikada nije htjela biti kao ostali i uvijek je slavila originalnost – napisala je glumica i upozorila na izgled tijela Barbie koju su stvorili prema meksičkoj umjetnici.

Naime, lutka nema potpuno spojene obrve kao što je imala Kahlo i prema tome je bila prepoznatljiva. Usto njena odjeća nema motive koji su bili na slikaričinoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.