Hillary Clinton čitala odlomke iz knjige o Trumpu na dodjeli Grammyja

Hilllary_Clinton_Trump_Grammy_twitter

Bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton se iznenada pojavila na 60. dodjeli nagrada Grammy čitajući dijelove najprodavanije knjige “Vatra i bijes” koja opisuje prvu godinu mandata predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa.

– Dugo se bojao da će biti otrovan, to je jedan od razloga što voli da jede u McDonald'su. Niko nije znao da dolazi i hrana je spremana ranije – pročitala je Hillary Clinton na ranije pripremljenom snimku.

U tom trenutku je na scenu ušao voditelj James Corden i rekao da je „to ta knjiga!“. Sve je pozdravljeno burnim aplauzom publike. Potom su čitanje knjige autora Michaela Wolffa nastavili producent DJ Khaled i reper Cardi B.

Ali, politička poruka na dodjeli muzičkih nagrada nije kod svih naišla na odobravanje. Ambasadorica Nikki Haley, je jedna od nezadovoljnih, prenosi Xinhua.

– Uvijek sam voljela Grammy, ali da umjetnici čitaju “Vatru i bijes”, to je potpuno ubilo događaj. Nemojte uništavati dobru muziku sa smećem. Neki od nas vole muziku bez politike u njoj – objavila je Haley na društvenim mrežama.

Donald Trump Junior, najstariji predsjednikov sin, je također komentirao događaj.

– Čitanje knjige sa lažima na Grammyju izgleda kao utješna nagrada za izgubljene izbore. Što se više Hillary pojavljuje na televiziji više Amerikanaca shvaća kako je dobro imati Donalda Trumpa za predsjednika – napisao je njegov sin.

Knjiga “Vatra i bijes” do sada je prodana u više od 1,7 miliona primjeraka, a izašla je iz štampe tek prije tri sedmice. Trump ju je nazvao fikcijom i najavio tužbu.

Hillary Clinton bila je protukandidatkinja Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima 2016. godine.