Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holivudske dame priznale zašto nemaju djecu

jennifer-aniston

Život bez djece je stvar izbora, a ove dame otkrivaju zašto se nisu odlučile na majčinstvo…

Holivudske dame kojima cio svijet zavidi na poslovnoj karijeri, slavi i uspjehu, često imaju određene probleme i boljke s kojima se suočavaju u životu.  Jedna od njih je nemanje djece.

Iako ih često skrivaju od javnosti, neke od njih, među kojima su Jennifer Aniston i Cameron Diaz, riješile su da priznaju da li im, i koliko, nedostaje majčinstvo.

Dok neke dame osjećaju izuzetnu krivicu zato što se do sada nisu okušale u ulozi majke, druge su iskreno rekle da ih “ta uloga” nikada nije privlačila…

“S djecom ima toliko mnogo posla. Biti odgovoran za druge živote, osim za svoj – nisam to prihvatila. To mi je olakšalo stvari. Dijete – to je svakodnevna briga, svaki dan 18 godina… Nemanje djece može stvarno da olakša stvari, ali ne znači da je to laka odluka. Volim da štitim ljude, ali majčinstvo me nikada nije privlačilo”, kaže Cameron Diaz, koja je kasnije ipak dobila dijete.

“Ne volim pritisak koji ljudi stvaraju na mene, na žene – da nisi uspjela kao žena ako nisi rodila. Mislim da to nije fer. Možda nemaš dijete, ali to ne znači da se ne brineš za nekoga poput majke – psa, prijatelje, djecu od prijatelja. Ovo konstantno govore o meni: da sam bila toliko okupirana sama sobom i svojom karijerom; da ne želim biti majka i koliko je to sebično”, kaže Jennifer Aniston