Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski pjevač

Houdeku se ne sviđa nominacija bh. pjevačice za Porin: Nisam nacionalista, ali…

houdek

Nagrade najčešće odlaze pogrešnim ljudima, a to itekako prepoznaje i publika koja je, sjećamo se, u povijesti davala na snazi i važnosti ovakvim izborima

Dan nakon proglašenja službenih nominacija za ovogodišnju muzičku nagradu Porin, vidno začuđen Jacques Houdek s fanovima je na svojoj službenoj Facebook stranici podijelio je svoja razmišljanja.

Osvrnuvši se na nominacije, Jacques je istaknuo kako za većinu ljudi sa spiska nikad nije čuo, a potvrdio je da mu to javljaju i mnoge kolege pa se pita šta se tu zapravo događa.

Godinama, kako ističe hrvatski muzičar, ovakve i slične nagrade gube na svojoj važnosti i smislu, a posebno ga ljuti osjećaj da određeni klanovi među sobom diktiraju priču na muzičkoj sceni te tako koče istinske talente, najčešće na samom početku njihovih karijera, smatra Jacques.

– Nagrade najčešće odlaze pogrešnim ljudima, a to itekako prepoznaje i publika koja je, sjećamo se, u povijesti davala na snazi i važnosti ovakvim izborima koji su se vjerno pratili i iščekivali cijelu godinu – rekao je.

Nominaciju u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine dobila je i bosanskohercegovačka pjevačica Amira Medunjanin, što Jacquesu očito i nije baš najbolje “sjelo”.

– Nisam nacionalista, nemojte me pogrešno shvatiti, ali sjećam se da Toše Proeski nije mogao biti nominiran, a pjevao je na hrvatskom jeziku, pjesme hrvatskih autora, za hrvatske izdavače… Te godine ja sam osvojio Porina i podijelio ga s njim – prisjetio se Houdek.

Čitavo njegovo obraćanje pogledajte u priloženom videu.