Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hovudsku zvijezdu odveli u lisicama, upisan u registar “seksualnih predatora” (FOTO)

cosby1

Televizijska zvijezda Bill Cosby (81) proglašen je krivim po optužbi drogiranja i silovanja košarkaške trenerice Andree Constand. Zbog toga će odslužiti zatvorsku kaznu tri do deset godina.

Jučer mu je bio prvi dan u zatvoru, a za prvi obrok je dobio piletinu s povrćem i pireom, ledeni čaj i puding od vanilije, prenosi TMZ.

Ne zna se o kojem se brendu pudinga radi, a korisnici društvenih mreža su se našalili da se nadaju da se radi o Jell-O pudingu čije je lice reklamne kampanje bio upravo Cosby 1987.

Cosbyja su odveli u lisicama odmah nakon presude, a žrtve su ga dočekale ispred sudnice s osmijehom na licu.

Andrea Constand

“Pravda je zadovoljena. Voljele bismo da je dobio kaznu od 30 godina, ali i ovo je dobro. Važno da je završio iza rešetaka” – rekla je jedna od njih.

Cosby je dobio kaznu od 3 do 10 godina u zatvoru, a sudac će naknadno obavijestiti o tačnoj dužini kazne i njegovoj sudbini.

Sudac Steve O'Neill je na sudu u Pennsylvaniji rekao kako je došlo “vrijeme za pravdu” i kako se ovdje radi o “jako ozbiljnom zločinu”. Dodao je i kako je Cosby “prijetnja za društvo” i prijavio ga u registar “nasilnih seksualnih predatora”. Kad Cosby izađe iz zatvora, morat će policiji javljati svoju lokaciju i sve škole će biti obaviještene o njegovoj blizini.

Glumac mora i platiti troškove suđenja od 25.000 dolara. Njegov advokat je tražio kućni pritvor zbog Cosbyjevog lošeg zdravstvenog stanja i činjenice da je glumac slijep i teško se kreće. Sudac je takav prijedlog odbio.

Cosbyjev glasnogovornik Andrew Wyatt je rekao kako je ovo suđenje bilo “izrazito rasističko”.

Kad je glumčev advokat pitao zašto je Cosby odveden u lisicama, tužitelj mu je odgovorio:

“Gledajte, kad nekog odvodimo, to nije razlog za slavlje. Uzimamo vrlo ozbiljno situaciju kad oduzimamo nekom slobodu. Nećemo se ispričavati jer radimo svoj posao. Naš posao je odvojiti seksualne predatore od dobrih ljudi našeg društva”.

Podsjetimo, glumca poznatog po seriji “The Cosby Show” je do sada za seksualno zlostavljanje optužilo preko 60 žena koje je drogirao, a potom silovao. Cosby je prvo negirao tvrdnje, a prošle godine je priznao kako je često djevojkama davao određene opijate kako bi se “opustile prije seksa”.

– Bill Cosby je uzeo moj mladenački, prekrasni, zdravi duh i slomio ga – rekla je žrtva Andreja Constand i time zaključila ovaj slučaj.