Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Estrada tuguje

Hrvatski muzičar preminuo od posljedica koronavirusa

zeljko lepec

“Mi smo još prije 20 godina skupa igrali nogomet, i tek poslije sam saznao da je krajem 80-ih imao nekoliko grupa i snimio albume s grupom Amadeus. Bio je super osoba, vedar i nasmijan. Nemam riječi”, kazao je Boris Đurđević

Hrvatski muzičari opraštaju se na društvenim mrežama od Željka Lapeca, muzičara koji je danas preminuo u 60. godini od posljedica koronavirusa.

– Ne vjerujem još uvijek. Zadnji put smo se čuli 18. marta. Tada je još bio doma i rekao mi je da su mu dijagnosticirali koronavirus, te da se brine jer ima astmu. Prije izbijanja epidemije u Hrvatskoj bio je kod sina u Austriji i tamo se zarazio. Kada se vratio u Hrvatsku otišao je u samoizolaciju, i ubrzo su se pojavili simptomi. Nakon toga je otišao u bolnicu i više ga nisam mogao dobiti, utučeno je kazao za Večernji list njegov kolega muzičar Darus Despot.

Tužan je bio i Boris Đurđević iz Colonije, koji je na Facebooku Lapecu uputio posljednji pozdrav.

– Mi smo još prije 20 godina skupa igrali nogomet, i tek poslije sam saznao da je krajem 80-ih imao nekoliko grupa i snimio albume s grupom Amadeus. Bio je super osoba, vedar i nasmijan. Nemam riječi, kazao je Đurđević.

Lapec je krajem 80-ih svirao u nekoliko bendova, da bi 1990. osnovao grupu Amadeus. Odmah su snimili prvu kasetu “Zvijezde padaju”. Sljedeće godine, u saradnji s poznatim tekstopiscem i autorom Željkom Pavičićem snimili su i drugu kasetu pod naslovom “Kud će suza nego oku”. S tog albuma su pjesmom “Fakinčina” nastupili na Zagrebfestu i zauzeli drugo mjesto iza Maje Blagdan. Najveću popularnost stekao je 90-ih pjesmom “Fajrunt”.

Gledatelji su ga mogli upoznati i prije tri godine, kada se takmičio u RTL-ovom pjevačkom showu “Nikad nije kasno”. O njemu se pisalo i kada je u 42. godini postao najmlađi djed u Hrvatskoj budući da mu je kći Sara rodila s 15 godina. Osim nje Željko je imao još troje djece. Posljednjih 20 godine radio je u svojoj agenciji za zastupanje osiguranja, no vikendom je svirao gaže na svadbama.