Globus

SAD

Obama podržao Bidenovu predsjedničku kandidaturu

14/04/2020

Obama je poručio da, posebno u periodu epidemije koronavirusa, Bijeloj kući treba snažno i principijelno vodstvo

Bivši američki predsjednik Barack Obama podržao je predsjedničku kandidaturu Joea Bidena, koji je bio potpredsjednik tokom njegova dva mandata u Bijeloj kući, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ponosan sam što podržavam mog prijatelja Joea za predsjednika SAD-a”, rekao je Obama u videozapisu koji je objavio na svom Twitter profilu.

Obama je poručio da, posebno u periodu epidemije koronavirusa, Bijeloj kući treba snažno i principijelno vodstvo.

“Vjerujem da Joe ima sve kvalitete koje bi predsjednik trebao imati upravo sada”, naveo je Obama, te dodao: “Joe ima karakter i iskustvo da nas vodi u jednom od naših najmračnijih vremena i pomaže u dugotrajnom procesu ozdravljenja.”

Podvukao je također, kako odluku da ga izabere za potpredsjednika tokom svog mandata, bila jedna od najboljih koju je donio u svom životu.

Ono što je interesantno je činjenica da Obama tokom 12-minutnog videozapisa niti jednom nije pominjao ime aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Iznio je također i niz pohvala na račun Bernieja Sandersa, koji je također, povukao kandidaturu i svoju podršku dao Bidenu.

“Bernie je čovjek koji je svoj život posvetio tome da bude glas nade, snova i razočarenja svih ljudi radnika. Iako se oko svega nismo slagali, oduvijek smo dijelili svoje uvjerenje u stvaranje Amerike pravednijim i ravnopravnijim društvom”, poručio je Obama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.