Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatsku na Evroviziji predstavlja Nina Kraljić

nina kraljic

Nakon dvije godine pauze Hrvatska se vraća na takmičenje za pjesmu Evrovizije, a pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na predstojećemu 61. Eurosongu u Stockholmu u maju ove godine.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea. Nina će nastupiti u prvom polufinalu 10. maja te vjerujem u njen veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. maja pred više od 200 miliona gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna”, izjavio je voditelj HRT-ova tima za takmičenje za pjesmu Evrovizije (ESC) Željko Mesar.

Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njenim sjajnim pjevačkim sposobnostima, a ponosna je i sretna zbog svega što je ostvarila u samo godini dana.

“U samo godini dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske do triju nominacija za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu“, ističe Nina.

Nina se između ostalog proslavila i sjajnom izvedbom pjesme Jadranke Stojaković “Što te nema” u showu The Voice.

Njenu izvedbu na Youtubeu pregledalo je gotovo milion ljudi.