Hugh Hefner prodaje vilu za 200 miliona dolara

hugh-hefner

Playboyeva vila u Los Angelesu koja pripada Hughu Hefneru prodaje se za 200 miliona dolara, a vijest su potvrdili i iz Playboy Enterprisea, piše Business Insider.

Vila, koja se proteže imanjem od 1800 četvornih metara te ima 29 soba, nalazi se na Holmby Hillsu. Na imanju se nalazi i teniski teren te bazen, a osim Hefnera i njegove supruge Crystal, na njemu živi i nekoliko Playboy zečica.

“Ova vila bila je kreativni centar te radni prostor Hugha Hefnera proteklih 40 godina, a tako će ostati i kad se imanje proda”, stoji u saopšenju Hefnerovog glasnogovornika.

Hugh-Hefner-Playboy-Mansion-640x457

Ipak, iz Enterprisea nisu otkrili zašto su odlučili prodati ovo imanje koje je sagrađeno 1927. godine, a koje je Playboy kupio 1971. godine po tadašnjoj tržišnoj cijeni od 1,1 milion dolara.

Iako 89-godišnji Hefner traži 200 miliona dolara za nju, te pravo da u vili provede ostatak svog života, neki američki mediji poput CBS-a pišu kako sama nekretnina ne vrijedi ni pola tražene vrijednosti.

Naime, prema knjizi jedne od bivših zečica, Holly Madison, vila, za koju piše da je građena u gotičko-tudorskom stilu, hitno treba renovaciju te trenutno vrijedi maksimalno 90 miliona dolara.