Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iako je mnogima sinonim za boema, Danilo Lazović nije volio čašicu

scepan scekic

Prije tačno 10 godina preminuo je glumac Danilo Lazović. Iako ga se stariji sjećaju još iz “Otpisanih”, široj publici najpoznatiji je kao Šćepan Šćekić iz serije “Srećni ljudi” i Čerčil iz “Porodičnog blaga”. Uparavo zahvaljujući tim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca, ali i ljubitelja kafana.

Kad je društvenim mrežama ponovo krenula da kruži slika “Kafane kod besmrtnih”, bilo je onih koji su se zapitali zašto tu nije bilo mjesta i za Danila Lazovića, koji je također “bio sinonim za glumca boema”.

No, njegovi prijatelji i saradnici tvrde da je istina ipak drugačija – ovaj glumac zapravo nije bio ljubitelj čašice i kafanske atmosfere. Za razliku od brojnih svojih kolega, Lazović je rijetko sjedio u pozorišnim bifeima, govoreći da nema vremena da se bavi beogradskim zabavama i klubovima.

kafa kod besmrtnih1

– On nije volio kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu – rekao je jednom prilikom za njega reditelj Siniša Pavić.

Lazović je bio porodični čovjek i volio je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro djece, a kako bi im obezbijedio bolje uslove za odrastanje, iz centra Beograda su se preselili na Avalu, daleko od gradske vreve, gdje je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio u vrhuncu popularnosti.

Preminuo je 25. marta 2006. godine.