SHOWbuzz

čarobna atmosfera

Iako se SFF bliži kraju, Sarajevo i dalje protkano festivalskom atmosferom

19/08/2021

Festivalski trg ispred Narodnog pozorišta tradicionalno je špica svih dešavanja na SFF-u, ali i mjesto okupljanja autora, filmaša, novinara i građana koji iz bašte mogu direktno pratiti filmske autore tokom prolaska crvenim tepihom

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival (SFF) bliži se kraju, a grad domaćin i dalje je protkan istinskom festivalskom atmosferom.

Dodjelom nagrada Srce Sarajeva večeras će na svečanosti u Narodnom pozorištu biti završen takmičarski dio festivalskog programa, ali poklonici sedme umjetnosti još danas i sutra mogu uživati u projekcijama ostvarenja iz raznih krajeva svijeta.

Festivalski trg ispred Narodnog pozorišta tradicionalno je špica svih dešavanja na SFF-u, ali i mjesto okupljanja autora, filmaša, novinara i građana koji iz bašte mogu direktno pratiti filmske autore tokom prolaska crvenim tepihom.

Gradom se posvuda mogu vidjeti ljudi sa festivalskim akreditacijama, panoi SFF-a su na svakom ćošku, crvene festivalske zastavice ukrašavaju ulice, a ono po čemu se festivalska atmosfera najviše primjećuje su brojni turisti iz regije i svijeta koji tradicionalno pohode Sarajevo tokom SFF-a.

Posebno je čarobna atmosfera u noćnim satima, ulice vrve mladima koji se u kafićima opuštaju uz muziku i piće nakon filmskih projekcija.

Sarajevo Film Festival traje do 20. augusta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.