Žučna rasprava

Incident na predstavi Tarika Filipovića u BiH, gradonačelnik ometao glumca

tarik filipović
Foto: Berislav Zdrinja/Pixsell

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncentranciju u izvođenju predstave, na što je gradonačelnik Muhić reagovao vrlo burno

U Živinicama prošle subote poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupio je sa svojom predstavom “Sex i glad”, na kojoj je došlo do incidenta.

Kako javlja Dnevni Avaz, glavnu ulogu u toj “predstavi unutar predstave” imao je prvi čovjek Živinica Began Muhić (SDA).

Na početku predstave Filipović je ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju “škakljivih” pitanja, prozvao je, ne znajući o kome se radi, i suprugu gradonačelnika Muhića.

Kako je predstava odmicala, gradonačelnik, koji je sjedio u prvom redu, sve vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncentranciju u izvođenju predstave, na što je gradonačelnik Muhić reagovao vrlo burno.

Obratio se Filipoviću riječima “Kakve su ovo teme i pitanja?”, ne shvatajući očito da predstava “Sex i glad” nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku.

Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, kako bi gradonačelnik preuzeo pozornicu. Okupljeni su potom počeli skandirati, dobacivati i predstava je nekako nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.

Tarik Filipović u predstavi glumi lik sada već legendarnog doktora seksologije, profesora i zavodnika.

Glavni lik Udo Špricnmaher publiku želi nasmijati i educirati o najrazličitijim seksualnim temama koje su mnogima još uvijek u sferi tabua. Predstava “Sex i glad” pokušava detabuizirati ovo neizostavno i značajno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati publiku.