Justine Musk

Ispovijest prve žene Elona Muska: Ostavio ju je s petoro djece, bez dinara

elon djeca2 (1)

Jedino što joj je pripalo je vlasništvo porodične vile u Los Angelesu, koju će dobiti njihova djeca čim budu punoljetna

Spisateljica Justine Musk (47) bila je prva supruga tehnološkog mogula Elona Muska (49).

Za magazin “Marie Claire” napisala je svoju ispovijest o tamnoj strani njihovog braka. Na to ju je potaknula javna rasprava Johnnyja Deppa (57) i Amber Heard (34), u koju je bio upleten i Musk, koji je ljubio Amber jedno vrijeme.

Justine smatra kako se Elon prema njoj nije ponio džentlmenski nakon razvoda, te navodi kako s njim nikad ne komunicira direktno već preko njegovih asistenata. Elon je suprugu zamijenio mlađim modelom.

Amber Heard i Elon Musk

Amber Heard i Elon Musk

Zbog nepoznavanja pravne terminologije, Justine je potpisala predbračni ugovor, kojim se odrekla prava koja joj pripadaju kao supruzi. Ostala je bez bračne stečevine.

Jedino što joj je pripalo je vlasništvo porodične vile u Los Angelesu, koju će dobiti njihova djeca čim budu punoljetna.

Elon i Justine na početku veze

Njihova veza počela je još u mladosti, kad joj je Elon prišao i pozvao je na sladoled. Pristala je otići samo da ga se riješi pa je zatim pobjegla i ostavila mu poruku da joj je nešto iskrsnulo. Pronašao ju je u dnevnom boravku svog dormitorija gdje je učila. Donio joj je sladoled jer jednostavno nije prihvaćao odbijanje. Na jedvite jade, postali su par i nastavili vezu nakon što je on diplomirao te nastavio studij fizike i ekonomije u Americi, a ona diplomirala književnost.

– Preselio se u Silicijsku dolinu, dijeleći stan s tri cimera. Stvarao je prvu internetsku kompaniju Zip2. Kad sam ga jednom prilikom posjetila, upitao me je koliko bih djece htjela imati? Odgovorila sam jedno ili dvoje, ovisno o tome hoću li si moći priuštiti dadilju, iako bih pristala i na četvero – uz dadilju. On je, pak, spremno kazao da pomoć oko djece smatram riješenim – priča Justine.

Justine Musk

Zaprosio ju je nedugo nakon što je prodao kompaniju Zip2 za 20 miliona dolara, te kupio nekretninu od 1.800 kvadratnih metara, sportski automobil McLaren te mali avion.

Dok su plesali prvi bračni ples, Elon joj je šapnuo na uho da će on u tom braku biti alfa. Ubrzo nakon toga počeo joj je uskraćivati podršku za pisanje romana, nametao joj je vlastito mišljenje, grubo bi joj odbrusio kad mu nešto ne bi bilo po volji.

No, par je ipak želio djecu što prije. Podvrgnula se kroz nimalo jednostavan IVF postupak i rodila blizance. Potom su ponovili postupak umjetne oplodnje i dobili trojke. U sveukupno pet godina carskim rezom rodila je petero djece.

Musk je s Justine dobio petoro djece

Musk je s Justine dobio petoro djece

Kako se povećala Muskova popularnost i debljina bankovnog računa, tako im je porastao i društveni ugled. Musk je želio da Justine postane trofejna plavuša, da više mari za izgled, uvijek se smješka dok svi oko nje pametuju o politici i prave se važni. Ali, ona nije taj tip žene.

Justine i Elon

Justine i Elon

Kaže kako je bila nesretna jer je s vremenom postajala ukrasni predmet bez prava glasa i prava na mišljenje. Išli su na bračne terapije da izglade nesuglasice, ali to je propalo. Elon je bio živčan jer je morao redovno dolaziti na te sastanke pa joj je postavio ultimatum: ili će nastaviti živjeti kao do tada ili će se razvesti.

Justin to nije mogla trpjeti. Ne žali što se razvela jer je sada pronašla partnera s kojim je sretna.