SHOWbuzz

Bosanskohercegovački muzičar

Iz haljina u rudnik: Božo Vrećo u novom hitu krampa u Kaknju

14/12/2019

Bosanskohercegovački muzičar predstavio je spot za pjesmu "Krila" s albuma "Melek", a za tu priliku uskočio je u rudarski kombinezon i spustio se u jamu

Pjesmu “Krila” objavljenu na sjajnom albumu “Melek” 2018. godine Božo Vrećo (36) napisao je u teškom emotivnom trenutku i došla mu je kao spas od tugovanja i žaljenja za osobom koja to ne zaslužuje. No, šta povezuje pjesmu “Krila” i rudnik Kakanj?

Spona između snimanja u rudniku Kakanj i Božine pjesme “Krila” je u spoznaji da na koncu ostajemo samo suočeni sa sobom i svojim mislima, životom i odlukama. Spot u režiji Dine Kadragića sniman je na dvije lokacije rudnika u Kaknju, a sâm silazak u jamu za Božu je bio posebno iskustvo, u rudarskom kombinezonu koji su nosili nebrojeno puno puta različiti rudari i u kojima je od svakog od njih ponešto tuge i misli ostalo.

– Kakva god tama da je oko nas, ma kako hladno od ljudi zna biti oko nas, mi smo taj tračak svjetlosti koji sija kroz pukotine i obasjava taj kilometarski put iz jame ka dnevnom svjetlu – objasnio je Božo poruku koju nosi pjesma i spot.

Princ sevdaha poznat je po sjajnom glasu i svojim osebujnim modnim kombinacijama, no kao rudara ipak teško da ga je bilo ko ranije mogao zamisliti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.