Objavljeni prvi kadrovi posljednje sezone “Igre prijestolja” (VIDEO)

ip

HBO je prvi put objavio jednu scenu iz osme sezone serije “Igra prijestolja”.

Obožavaoci popularne serije sa nestrpljenjem očekuju njen finalnu sezonu, čije emitovanje je zakazano za sljedeću, 2019. godinu, budući da je prethodni serijal emitovan 2017.

Mreža HBO im je konačno izašla u susret, objavivši prvi promotivni video-materijal osme sezone. U kratkom klipu, koji traje samo tri sekunde, vidimo zagrljaj Jona Snowa i Sanse.

Iako sam video-materijal, kako neki ocjenjuju, nije “bog zna šta”, njegovo objavljivanje izazvalo je brojne reakcije fanova na društvenim mrežama.

Prikazivanje osme sezone serije “Igra prijestolja” moglo bi da bude dodatno odloženo u odnosu na najavljeni početak emitovanja.

“Naporno ćemo raditi na osmoj sezoni sve do maja 2019. godine, tako da je ona bar jedno osam ili devet mjeseci daleko od završetka. Imamo još dosta posla da uradimo na osmoj sezoni”, izjavio je supervizor za specijalne efekte serije Joe Bauer.

Kako je HBO saopštio na početku snimanja, završni serijal će imati šest epizoda i trebalo bi da počne da se emituje “u prvoj polovini 2019.”