Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak legende

Jaggerov video nakon operacije srca pregledan već 13 milona puta

jagger

Prvi će se koncerti održati 21. i 25. juna u Soldier Fieldu u Chicagu

Nakon što je zbog operativnog zahvata na srcu Micka Jaggera odgođena turneja “No Filter tour” Rolling Stones je ponovno u akciji i najavio je nove datume koncerata, a Jagger je na Twitteru objavio i video.

Turneja je odgođena za oko dva mjeseca nakon što je u aprilu Mick Jagger (75) podvrgnut operativnom zahvatu, navodno zamjene srčanog zaliska.

Jagger je objavio na Twitteru video na kojemu se vidi da uvježbava nastup za turneju i u prva 24 sata pregledalo ga je 10 miliona ljudi, kazala je glasnogovornica Twittera. Već sada video ima skoro 13 miliona pregleda.

Prvi će se koncerti održati 21. i 25. juna u Soldier Fieldu u Chicagu, a zadnji koncert u sjevernoameričkoj dionici turneje planiran je za 31. avgust u Miamiju.

Podsjetimo, prošli mjesec Mick je odgodio turneju “No Filter tour”.

– Mrzim što vas ostavljam na ovaj način i jako sam razočaran što moramo odgoditi turneju, no radujem se povratku na pozornicu čim budem mogao – rekao je u aprilu pjevač.
Odmah se javilo i glasnogovornik legendarne grupe “Rolling Stones” te obavijestio obožavatelje da se nakon liječenja očekuje potpun Jaggerov oporavak. Turneja je trebala trajati od 20. aprila do 29. juna. Ukupno 17 koncerta trebali su muzičari imati diljem Amerike i Kanade.

Brojni obožavatelji oduševljeni su Jaggerovim oporavkom, a komentirali su i kako jedva čekaju otići na koncert kako bi uživali u vječnim hitovima.