Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glumica objavila

Đuričić: Nisam zlostavljana, pročitala sam #nisamprijavila i pružila podršku ženama

jasna-djuricic

Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu Quo vadis, Aida?, a koji je proglašen najboljim evropskim filmom. Usto je proglašena najboljom evropskom glumicom

ISPRAVKA

Nakon što se u medijima pojavila vijest kako je beogradska glumica Jasna Đuričić na svom Instagram Storyju objavila priču o tome kako je u mladosti zlostavljana, ali da to nije prijavila, glumica se brzo oglasilana istoj društvenoj mreži, gdje je u kratkom postu objasnila da je njena ranija objava pogrešno interpretirana.

“Ja nisam zlostavljana, pročitala sam tw #nisamprijavila i pružila podršku ženama”, poručila je glumica.

Nakon što je, naime, nastao pokret #nisamtražila, a potom i #nisisama, gdje su brojne djevojke progovorile o zlostavljanju koje su proživjele, počeo se nedavno širiti i hashtag #nisamprijavila. Žene u njemu navode razloge o tome zašto su šutjele o seksualnom zlostavljanju.

Inače, Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu Quo vadis, Aida?, a koji je proglašen najboljim evropskim filmom. Usto je proglašena najboljom evropskom glumicom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasna Đuričić (@jasnadjuricic)

Jasna Đuričić je srpska glumica, rođena 1966. godine u Rumi. Završila je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, a danas je dobitnica brojnih filmskih nagrada. Među ostalim, osvojila je i četiri Sterijine nagrade i Zlatni lovorov vijenac na MESS-u.

2014. dodijeljen joj je Dobričin prsten, najveća nagrada koja se u Srbiji dodjeljuje kazališnim glumcima za životno djelo. Ostvarila je i niz zapaženih uloga na filmu i televiziji.

Za ulogu u filmu Beli, beli sve, redatelja Olega Novkovića, dobila je Srebrnog leoparda za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Locarnu 2010. godine, a za istu ulogu osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na Les Arcs Film Festivalu.