SHOWbuzz

posljednja revija

Jean-Paul Gaultier objavio povlačenje iz svijeta mode nakon pet decenija

18/01/2020

Objavu je popratio video snimak u kome 67-godišnji Gaultier kaže da će njegova zadnja modna revija na Pariškoj sedmici mode "biti prava zabava s mnogo mojih prijatelja" i "mi ćemo se zabavljati do kasno, kasno u noć"

Jean Paul Gaultier objavio je da se povlači iz svijeta mode i da će njegova predstojeća modna revija 22. januara ujedno biti i posljednja.

Francuski modni kreator objavio je svoju odluku u tweetu: “Tom revijom slavim 50 godina karijere i također bi mogla biti i posljednja. Budite, međutim, uvjereni da će se Haute Couture nastaviti s novim konceptom”.

Objavu je popratio video snimak u kome 67-godišnji Gaultier kaže da će njegova zadnja modna revija na Pariškoj sedmici mode “biti prava zabava s mnogo mojih prijatelja” i “mi ćemo se zabavljati do kasno, kasno u noć”.

Gaultier, koji je radio kao kreativni direktor Hermesa sedam godina prije nego što se okrenuo stvaranju vlastite čuvene modne kuće u 2010., završio je obraćanje u snimku obećanjem da će “Gaultier Pariz biti održan kako je i planirano”.

– Haut Coutuire se nastavlja – kazao je on, prije nego što je otkrio da ima “novi koncept”, prenosi Independent.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.