Johnny Depp

Jedan od najvećih holivudskih glumaca stigao u Beograd, evo koje uslove je postavio (FOTO)

johnny_depp

U Srbiji će Depp sljedećih mjesec dana snimati film Minimata

Holivudska zvijezda Johnny Depp stigao je u Beograd gdje je odsjeo u penthouseu luksuznog hotela u kojem ima na raspolaganju sopstveni ulaz u kompleks kao i osoblje koje je doveo sa sobom.

U Srbiji će Depp sljedećih mjesec dana snimati film Minimata, a organizatori su se potrudili da mu osiguraju strogo osiguranje i zaštite ga od fanova i paparazza.

“Depp je doputovao u Beograd i smješten je u luksuznom i intimnom penthouseu jednog od najglamuroznijih hotela. Organizatori su se zaista namučili da pronađu odgovarajuće mjesto za glumca, s obzirom na to da je on zahtijevao potpunu privatnost. Penthouse u kojem Depp boravi dok je u Beogradu ima poseban privatni ulaz kroz garažu do samog apartmana koji je na dva nivoa, ogroman dnevni boravak s prelijepim pogledom na centar Beograda i čak tri kupaonice. Osoblje hotela nema nikakav kontakt s njim, niti će dok on bude boravio u njihovom apartmanu smjeti ući u njega. On je doveo svoje ljude za poslugu i pripremu hrane”, rekao je izvor za Blic.

“Uslov za snimanje filma u Srbiji bio je da se detalji o Deppovom dolasku i svi podaci o snimanju filma drže u strogoj tajnosti. Johnny je surovi profesionalac i ne voli da ga išta ometa tokom rada. Svi su potpisali ugovor o strogom čuvanju informacija, tako da će holivudska zvijezda u Srbiji biti zaštićena poput visokih zvaničnika. To potvrđuje i činjenica da je glumac sletio na beogradski aerodrom u najstrožoj tajnosti, tako da niko nije imao uvid kada točno dolazi”, dodao je izvor.

Iako su doznali u kojim se hangarima na Dunavu snima film, fotografi nisu smjeli doći ni blizu.

“Probno snimanje počelo je jučer, a službeni početak zakazan je za sutra. Snimat će se na nekoliko lokacija, ali većinski dio bit će na obali Dunava, gdje je uveliko namješteno nekoliko scenografija. Na toj lokaciji nijednoj neovlaštenoj osobi neće biti dozvoljen pristup ni blizu hangara, a kamoli ulazak u sam prostor gdje se snima”, rekao je izvor.

“Samo za Deppa će biti zaduženo desetak ljudi, koji će u svakom trenutku brinuti da li ima sve što mu je potrebno. Više desetaka njih brine o njegovoj sigurnosti dok prelazi s lokacije na lokaciju. Organizatori su osmislili poseban vid transporta za glumca, kako bi neometano mogao dolaziti na snimanja, a u svakom trenutku će osobno osiguranje biti uz njega”, istaknuo je.

Depp će se u Srbiji nalaziti do početka marta, a potom ide u Crnu Goru.