Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Joan Collins: Nisam se voljela ljubiti na setu

Joan Collins

Glumica Joan Collins (84) požalila se u kolumni u Daily Mailu kako prezire kad je nepoznati ljudi grle i ljube. Joan se, naime, boji bakterija i već je nekoliko puta zaključila kako je oboljela od gripe jer je bila previše prisna s neznancima.

“Kako se divim japanskoj kulturi i njihovom osjetljivom pristupu pozdravljanja – jednostavan naklon ili klimanje glavom je dovoljno. Nema rukovanja, grljenja ili ne daj bože ljubljenja”, napisala je Joan.

Kaže kako je teško u njenoj profesiji izbjeći takav nivo bliskosti jer se svi grle i ljube, barem u obraze, što njoj oduvijek ide na živce. Osim tih nevinih poljubaca u obraz, Collins se tokom karijere suočila s kolegama koji su na snimanjima filmova nepotrebno strastveno ljubili i ponašali neprimjereno za vrijeme snimanja ljubavnih scena.

“Pokušala sam izvesti poljubac sa zatvorenim usnama, no on je krenuo u pravi francuski poljubac. Kad sam četvrti put ljubazno maknula njegov jezik iz svog grla, već sam bila ljutita. Požalila sam se reditelju, ali on je to ponovno učinio. I pitao me jesam li uživala. Kad sam rekla da nisam, odgovorio mi je da sam čistunka i da većina glumica u tome uživa”, napisala je Collins o pokojnom kolegi Georgeu Peppardu.

Slično joj se dogodilo s Geneom Barryjem, koji je mislio da je ima pravo strasno poljubiti na setu.

“Nazvao me frigidnom kad sam ga odbila, na što sam rekla da sam svakako frigidna nakon dva braka i dvoje djece, no on nije shvatio moju ironiju”, rekla je Collins.