SHOWbuzz

Američki glumac

Johnnyju Deppu odbačena tužba za klevetu protiv tabloida

02/11/2020

Depp takodje tuži Amber Heard za 50 miliona dolara u američkoj državi Virginiji zbog članka u Washington postu o nasilju u kući. Suđenje treba da počne iduće godine

Američkom glumcu Johhnyju Deppu odbačena je tužba za klevetu protiv britanskog tabloida Sun koji ga je opisao kao “nasilnog supruga” prema bivšoj ženi Amber Heard.

Izdavačka kompanija lista “News Group Newspapers – NGN“ pokazala je da je ono što je objavila bilo “suštinski tačno” i zbog toga “tužilac nije pobijedio u svojoj tužbi” za klevetu, rekao je sudija Andrew Nicol u presudi koju je danas objavio Visoki sud u Londonu, prenosi France press.

Depp je tužio NGN grupu, izdavača lista Sun i izvršnog urednika lista Dana Woottona, zbog članka iz aprila 2018., u kome se optužuje da je napao svoju suprugu Amber Heard.

Elaine Charlson Bredehoft, američka advokatica Amber Heard rekla je u saopštenju da presuda “nije iznenađenje” za bilo koga ko je pratio suđenje ljetos, prenosi AP.

“Uskoro ćemo priložiti još više dokaza u SAD”, napisala je ona.

Depp takodje tuži Amber Heard za 50 miliona dolara u američkoj državi Virginiji zbog članka u Washington postu o nasilju u kući. Suđenje treba da počne iduće godine.

I Depp i Heard proveli su nekoliko dana kao svjedoci za vrijeme tronedjeljnog suđenja u Britaniji u julu, dajući nepomirljive izvještaje o njihovom burnom odnosu. Oni su se sreli na snimanju komedije “The Rum Diarz” 2011. i vjenčali u Los Angelesu 2015. Razišli su se naredne godine i razveli 2017.

Heard, 34, svjedočila je kao glavni svjedok odbrane, navodeći da se Depp pretvorio u nasilnog čovjeka koga je zvao “čudovište” kada bi bio pod uticajem alkohola i droge. Ona je tvrdila da je bilo 14 odvojenih incidenata između 2013. i 2016. kada je on udario, ošamario i gurao, čupao joj kosu i gađao je flašama. Navodni napadi događali su se u luksuznim okruženjima uključujući njihov luksuzni penthaus, Deppovo privatno ostrvo na Bahamima i privatni avion.

Depp, 57, je nazvao te optužbe “bolesnim” i “prevarom” i tvrdio da je Heard bila ta koja je bila agresivna za vrijeme njihove veze. On je tvrdio da ga je Heard udarala, čak je odsjekla vrh njegovog prsta sa bačenom flašom votke za vrijeme svađe u Australiji dok je sniman film Pirati sa Kariba.

Depp je priznao da je koristio drogu u velikim količinama navodeći marihuanu, kokain, ekstazi i druge droge i da je postao zavistan od opijata za bolove. Ali je demantovao da ga je droga činila nasilnim.

“Ja svakako nisam nasilna osoba, posebno ne sa ženama”, rekao je on.

Heard je insistirala na tome da je govorila istinu i da je izašla u javnost nevoljno.

“Koja žena je ikad imala koristi od toga što je žrtva nasilja u kući”, rekla je ona u sudu.

Deppov advokat David Sherborne optužio je da laže, da je nepouzdan svjedok i da se neopravdano koristi pokretom “I Ja” (MeToo).

Za obje strane su govorili prijatelji i raniji zaposleni da podrže njihovu verziju događaja, i sudija je morao da odluči koja strana je vjerodostojnija.

Odluka suda predstavlja veliki lični i finansijski udar za Deppa, navodi AP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.