Biznis

Švicarski prehrambeni div

Nestle kupio američku kompaniju za dostavu hrane Freshly

02/11/2020

Potrošači sve više prihvaćaju internetsku trgovinu a nikada nisu toliko jeli kod kuće kao danas

Švicarski prehrambeni div Nestle objavio je da je kupio američku tvrtku za dostavu hrane Freshly za gotovo milijardu dolara, šireći se na unosan posao pripreme obroka za ljude koji zbog protupandemijskih mjera rijetko izlaze iz svojih domova.

Pod dirigentskom palicom Marka Schneidera najveći proizvođač gotove hrane u svijetu već se okrenuo proizvodima čija prodaja naglo raste, poput vrhunske kave i hrane za kućne ljubimce, napuštajući postupno kategorije poput slatkiša za masovno tržište i flaširane vode.

Freshly na temelju tjednih pretplata dostavlja klijentima gotova jela koja se mogu mogu zagrijati za tri minute. Iz Nestlea su krajem prošle sedmice saopćili da bi američka kompanija ove godine trebala ostvariti prihode od 430miliona dolara, a isporučuju više od milion obroka tjedno.

„Potrošači sve više prihvaćaju internetsku trgovinu a nikada nisu toliko jeli kod kuće kao danas. Trend je iznjedrila pandemija, ali bit će dugoročan”, naglasio je direktor Nestleovog američkog poslovanja Steve Presley.

Nestle je kupio manjinski udio u Freshlyu još 2017. godine, u ciklusu financiranja kojim je američka kompanija pribavila 77 miliona dolara.

Drugi igrači na tržištu dostave hrane uključuju tvrtke za dostavu gotovih obroka HelloFresh i BlueApron Holdings, te grupe za pripremu hrane poput Delivery Heroa i Just Eat Takeawaya.

Transakcija je zaključena u petak, priopćila je švicarska prehrambena skupina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.