Globus

Njemačka kancelarka

Merkel: Virus djeluje agresivnije na nižoj temperaturi i zato uvodimo nove restrikcije

02/11/2020

Nijemci neće moći da održavaju proslave i velike skupove ni nakon novembra, napomenula je Merkel i dodala da će restrikcije obuhvatiti i Božić

Virus korona reaguje drugačije i agresivnije na nižoj temperaturi i Njemačka je morala da uvede nove restrikcije javnog života da bi zaštitila zdravstveni sistem, rekla je danas kancelarka Angela Merkel.

“Ne možemo dozvoliti da ovo brzo širenje virusa preoptereti naš zdravstveni sistem”, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare i dodala da je broj inficiranih na odjeljenjima intenzivne njege udvostručen u prethodnih 10 dana.

Njemačka će imati podnošljiv decembar ukoliko budu funkcionisale nove mjere zatvaranja, koje su danas stupile na snagu, rekla je Merkel i dodala da će veliki dio uspjeha zavisiti od učešća i razumijevanja koje pokažu građani.

Nijemci neće moći da održavaju proslave i velike skupove ni nakon novembra, napomenula je Merkel i dodala da će restrikcije obuhvatiti i Božić.

Ona je rekla da oko 30 odsto njemačke populacije spada u rizičnu grupu kada je riječ o virusu korona.

Komentarišući uticaj pandemije na ekonomiju, ona je rekla da je “dobar prolazak kroz pandemiju najbolja stvar za privredu”.

Ona je na kraju rekla da je po profesiji fizičar i da zato prihvata naučne savjete o virusu korona kao definitivne.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.