Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

las vegas

Jon Batiste i Silk Sonic osvojili najvažnije nagrade Grammy

jon-batiste

Batiste je dobio pet nagrada, ali i onu najvažniju za “We Are”, album inspiriran pokretom Black Lives Matter

Multižanrovski umjetnik Jon Batiste osvojio je nagradu za album godine, a R&B duo Silk Sonic uzeo je dva najveća priznanja na ceremoniji dodjele nagrada Grammy održanoj u Las Vegasu, javljaju agencije.

Batiste je dobio pet nagrada, ali i onu najvažniju za “We Are”, album inspiriran pokretom Black Lives Matter. “Vjerujem u to do srži – ne postoji najbolji muzičar, najbolji umjetnik, najbolji plesač, najbolji glumac”, rekao je Batiste. “Kreativna umjetnost je subjektivna… Samo spustim glavu i radim svaki dan”, rekao je Batiste, a prenijela Hina.

Silk Sonic, duo u kojem se nalaze Bruno Mars i Anderson .Paak, osvojio je nagradu za pjesmu i ploču godine za svoj hit nadahnut sedamdesetima “Leave the Door Open”. “U ovom trenutku zaista se trudimo ostati skromni”, našalio se .Paak dok je primao nagradu.

Olivia Rodrigo, 19-godišnja pjevačica, proglašena je za najbolju novu umjetnicu. “Ovo mi je ostvarenje najvećeg sna”, rekla je Rodrigo dok je držala svoj trofej.

Dodjela najviših muzičkih priznanja trebala se održati u januaru, ali je odgođena zbog naglog porasta broja slučajeva COVID-a 19 i premještena iz Los Angelesa u MGM Grand Garden Arenu u Las Vegasu. Pobjednike je biralo gotovo 11.000 članova Recording akademije.