SHOWbuzz

Andre Lamoglia

Još jedna filmska zvijezda dolazi u Sarajevo, ostat će četiri dana

13/07/2022
Andre Lamoglia / FOTO: sff / gettyimages

Pored njega OFF-u prisustvuje i Baler Hirinksson, mladi islandski glumac kao i Áskell Einar Pálmason i čak 60 mladih autora iz 14 zemalja

Planetarno popularni mladi glumac iz jedne od najgledanijih Netflix-ovih serija „Elite“, dolazi na 14. Omladinski Film Festival Sarajevo.

Andre Lamoglia (24) će u Sarajevu boraviti četiri dana, a gusti festivalski protokol uključuje njegovo pojavljivanje na projekcijama kratkih filmova, premijeri dva dugometražna filma, dok će mu posljednju noć Festivala, u sklopu Vils Summer Screen biti dodijeljena i nagrada za Najboljeg mladog glumca u serijama za 2022.godinu.

Andre Lamoglia će u sklopu OFF-a održati u specijalni OFF Talks program gdje će razgovarati sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala. Ulaznice za ovaj kao i sve programe će biti dostupne online od 15.7. na tickets.omladinski.ba kao i u festivalskom box office centru ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Dvadesetčetverogodišnji Andre Lamoglia je rođen 4. avgusta 1997.godine. Brazilski glumac čija je popularnost porasla nakon što se pojavio kao Ivan u petom delu španske Netflix serije pod nazivom “Elita”. Riječ je o triler kriminalističkoj drami, čija je prva sezona izašla 2018. i zaludila gledaoce širom svijeta.

Lamoglia je ušao u svijet filma i filmske industrije 2017. godine pojavljujući se u TV seriji “Segredos de Justiça” kao Tomaz Pachá, a nakon toga je radio za mnoge Disney projekte u Brazilu.

Pored Lamoglije OFF-u prisustvuje i Baler Hirinksson, mladi islandski glumac kao i Áskell Einar Pálmason i čak 60 mladih autora iz 14 zemalja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.