Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još jedna žena tvrdi da ju je Bill Cosby seksualno zlostavljao

bill cosby

“Počelo je kafom i alkoholnim pićem u Cosbyjevoj hotelskoj sobi, a zatim sve odjednom postaje maglovito”, ispovijed je još jedne žene koja tvrdi da ju je slavni komičar drogirao i potom seksualno iskoristio.

Žena koja je željela ostati anonimna glumca je prijavila još 2005. godine, a uz nju pennsylvanijski sud je dobio još jednu tužbu protiv Billa Cosbyja – čime je okupan broj žena koje komičara teško optužuju porastao na ukupno 60.

Priče svih njih su slične – Cosby im je navodno nakon prijateljskog razgovora ponudio piće, nakon čega su se onesvijestile. Neke se maglovito sjećaju napada tokom kojeg se pod utjecajem droge nisu mogle pomaknuti, dok su se druge probudile i otkrile da im je odjeća u neredu, a glumac ih “neprimjereno dodiruje i ljubi”.

Na sudu u jednom od slučajeva se našao i muškarac kojeg je jedna od djevojaka pozvala u pomoć neposredno nakon napada, a koji je posvjedočio da je Cosbyjeva žrtva bila u šoku i “teško se kretala”. Komičar, koji mu je lično otvorio vrata apartmana, ponašao se “kao da je sve u redu”.