SHOWbuzz

dr dre na sudu

Kad se slavni razvode: “Ima skoro milijardu dolara, a želi je ostaviti bez ičega”

28/11/2020

Dre je od suda u Los Angelesu zatražio zaštitu koja bi ograničila količinu dokumenata u koje Nicole ima pravo uvida dok ona ne potpiše ugovor o povjerljivosti kako njegove poslovne tajne ne bi procurile, što ona odbija potpisati

Nakon što je ovog ljeta objavljeno da se popularni muzičar Dr Dre i njegova suprug Nicole Young razvode nakon 24 godine, sad su isplivali i detalji ovog, čini se, mukotrpnog razvoda.

Nicole (50), koja je podnijela zahtjev za razvod, od muzičara teškog 800 miliona dolara traži alimentaciju u iznosu dva miliona dolara mjesečno, a sad je zatražila i uvid u njegove poslovne dokumente, što joj Dre (55) odbija dati.

“On je pokušava izgladnjeti i izvući se iz svega. Želi je ostaviti bez gotovo ičega”, rekao je njen advokat za Daily Mail.

Prema pisanju Daily Maila, Dre tvrdi da se, prema predbračnom ugovoru koji su potpisali 1996., njegovi poslovi nje ne tiču.

“Nicole nije bila zaposlena tokom njihovog braka koji je trajao 24 godine, već je bila kod kuće i brinula se za djecu. Tokom braka njihova je imovina narasla na gotovo milijardu dolara, a on joj sad ne želi dati ništa. Pokušava je izgladnjeti”, tvrdi njen advokat.

Dre je od suda u Los Angelesu zatražio zaštitu koja bi ograničila količinu dokumenata u koje Nicole ima pravo uvida dok ona ne potpiše ugovor o povjerljivosti kako njegove poslovne tajne ne bi procurile, što ona odbija potpisati.

Nicole i Dre vjenčali su se 1996. Zajedno imaju dvoje odrasle djece, sina Truiceja i kćer Truly, a Dre osim njih ima još petero djece s drugim ženama.

Nicole je prije Drea bila u braku s NBA zvijezdom Sesaleom Threattom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.