Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevski ugostitelj

Kako je i Sejo Brajlović postao kolateralna žrtva incidenta na Ilidži

jksasjasjasjksjkas (1)

U međuvremenu, vjerovatno u strahu od tužbe, Facebook stranice koje su objavile ovu lažnu vijest sklonile su je sa svojih profila

Poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović, vlasnik restorana “Brajlović” postao je kolateralna žrtva incidenta koji se u subotu dogodio na Ilidži.

Brajlović, koji je inače nedavno nesebično ponudio pomoć Beograđanima kojima su nedgovorni građani izbušili dume, te je platio nove gume, montažu i goste iz Beograda ponudio večerom u svom restoranu, sada se na društvenim mrežama pojavio u drugom kontekstu.

Međutim, nakon nemilog događaja koji se dogodio u subotu navečer na Ilidži odakle je poslata ružna slika iz glavnog grada BiH, na pojedinim Facebook stranicama objavljeno je da je Brajlović napravio “posebne ćevape” za goste iz Srbije. Bio je to klasični primjer lažne vijesti, odnosno montaže na koju su nasjeli mnogi čitatelji ovih Facebook grupa.

Tim povodom, kako bi demantirali te navode, oglasili su se na Facebooku.

– Poštovani partneri, gosti, prijatelji i NEprijatelji‼️ Imamo moralno pravo da se obratimo ovim putem i da demantujemo ove neistine koje nam pojedinci podmeću, a koje su totalno NEISTINITE‼️

Podlo i jadno od strane administratora ove stranice kojeg ćemo lično tužiti za klevetu! Sram i stid da vas bude za ovu objavu koju ste bukvalno stavili na metu cijelom našem kolektivu.

Ovako nešto napisati i podmetnuti nama je čisti dušmanluk, a i najveća neznalica bi vidila da je ovo FOTOMONTAŽA. Sejo nije mogao napraviti nikakve ćevape, jer je još od prošle sedmice na godišnjem odmoru na Mauricijusu.

Vama kao i sličnim portalima koji objavljuju nešto bez provjere će uskoro pravni tim pokucati na vrata i vjerujte da će te za ovo odgovarati! Prijava je već podnesena u PU MUP Ilidža – navodi se na Facebook stranici restorana “Brajlović”.

U međuvremenu, vjerovatno u strahu od tužbe, Facebook stranice koje su objavile ovu lažnu vijest sklonile su je sa svojih profila.