Ministar unutrašnjih poslova FBiH

Čampara govorio o napadu na Ilidži, osvrnuo se i na pisanje medija u Srbiji

campara

Čampara je govorio i o tome kako gleda na pisanje medija u Srbiji, koje prati taj događaj

Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara danas je, gostujući u “Jutru za sve” BHRT-a komentirao incident na Ilidži, kada je grupa huligana napala roditelje djece iz Srbije koja su učestvovala na nogometnom turnuru.

Čampara je govorio i o tome kako gleda na pisanje medija u Srbiji, koje prati taj događaj.

“Očekujem da će istraga, odnosno nadležno kantonalno tužilaštvo, doći do motiva, koji su razlozi bili, da li su ti huligani bili nagovoreni da tako nešto urade. Vidjećemo u narednom periodu”, rekao je on.

Upitan da komentira tendenciozne naslove jutrošnjih izdanja medija u Srbiji, Čampara je rekao da se ovaj incident sada koristi u dnevnopolitičke svrhe i za neke narative, kako kojoj politici odgovara.

“Moram biti iskren da mi je bilo, onako, fascinantno i začuđujuće da mala dječica, to je turnir za djecu od 7 do 14 godina, da oni skandiraju takve nekakve stvari, nevezano – dva su to incidenta bila, nisu vjerovatno povezani – ali to vam govori u kakvom društvu živimo”, kazao je, između ostalog, Čampara.

U razgovoru sa novinarom Zvonkom Komšićem, Čampara je također govorio o mogućnosti da nova većina na nivou Bosne i Hercegovine smijeni članove Centralne izborne komisije (CIK) kao i o brojnim drugim temama.