SHOWbuzz

Kakve su šanse da Martina postane nova predsjednica Slovenije? FOTO

25/09/2017

Martina Valenčić je uvjerena da je Borut Pahor, aktuelni predsjednik Slovenije, samo maneken, lijepo lice preko kojega Slovenijom upravljaju moćni “stričevi” iz pozadine, a ona je odlučila lupiti šakom o sto i zaustaviti tu pogibeljnu politiku!

Martina je grafička dizajnernica. Kaže da nema “stričeva iz pozadine” i da je čista. Radikalnim mjerama ova mlada političarka i poduzetnica (rođena 1985. u Ljubljani) želi iz Slovenije iskorijeniti lopovluk i kolonijalni mentalitet političara svih boja.

– Živimo u trenutku negativne globalizacije. U Evropi i svijetu događaju se sukobi i ratovi, te tome nije lako vidjeti kraj. Slovenska politika odbija išta reći o tim činjenicama – piše na Martininoj Facebook stranici, gdje s prilično uvjerljivih 100 posto glasova vodi ispred Boruta Pahora i Danila Turka. Ona se zalaže za tržišnu privredu i duboke strukturne reforme.

Martinu posebno zabrinjava geopolitički položaj Slovenije.

– Područje Slovenije posebno je važno za transport oružja iz Italije u Rusiju i Kinu – misli Martina pa dodaje kako je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već zaprijetio NATO-u da će bombardirati Poljsku ako ne uklone protivraketne štitove.

Ova prijetnja može se primijeniti i na Sloveniju, kaže ona.

– Nudim sadržajna rješenja, a ne kozmetičke popravke. Slovenija može biti svijet u malom i postati ozbiljan primjer – kaže Martina.
Zaziva istinski radikalnu promjenu jer “ono što se događa pod okriljem lažne demokratije u posljednjih 20 godina nema obilježja pozitivnog ljudskog karaktera”, kaže žena koja želi Pahora poslati u muzej ili vratiti na manekenske piste, odakle je i došao.

Potencijalna predsjednica Slovenije rado se slika za kalendare. Voli pozirati gola. U izjavi za slovenske medije rekla je kako je odlučila snimati slobodnije fotografije jer nije imala predrasuda. Dodala je da se nije bavila prostitucijom, nego je to bio dobar marketing jer su mnogi ljudi naručili kalendar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.