Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanska princeza

Kate Middleton se oglasila nakon dugo vremena: Dobro napredujem. Ima i dobrih i loših dana

Foto: Instagram

Uz pisanu izjavu je objavljena nova fotografija princeze na kojoj se vidi kako stoji pod drvetom na imanju u gradu Windsor, zapadno od Londona

Britanska princeza od Velsa Kate Middleton izjavila je danas da dobro napreduje u svojoj preventivnoj kemoterapiji, ali i dalje nije izvan opasnosti.

-Dobro napredujem, ali kao što zna svako ko prolazi kroz kemoterapiju, ima dobrih i loših dana. Lošim danima se osjećate slabo, umorno i morate da se odmarate. Ali kad su dobri dani, kad se osjećate jače, želite maksimalno da iskoristite taj dobar osjećaj, rekla je Middleton u pisanoj izjavi, prije sutrašnjeg prvog pojavljivanja u javnosti od kad je saopštila da boluje od raka.

Ona je navela da će njena terapija trajati još nekoliko mjeseci i da još uvijek nije izbjegla opasnost, ali da se raduje što će prisustvovati rođendanskoj paradi kralja Charlesa.

-Učim kako da budem pažljiva, posebno sa neizvjesnostima. Prihvatam svaki dan kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vrijeme za ozdravljenje, kazala je Kate.

Uz pisanu izjavu je objavljena nova fotografija princeze na kojoj se vidi kako stoji pod drvetom na imanju u gradu Windsor, zapadno od Londona.